2022 Christmas Exhibition by Myro

2022 Christmas Exhibition by Myro

Μπήκε ο Δεκέμβρης και δεν θα μπορούσε να λείπει από την πόλη ένα χριστουγεννιάτικο bazar. Κεντρική γκαλερί της πόλης μας διοργάνωσε μια εκδήλωση με σκοπό να μας ταξιδέψει με εικόνες χριστουγεννιάτικες, στο πνεύμα των ημερών. Eικόνες πραγματικές ή φανταστικές, πλαισίωσαν όλη την αίθουσα.

Ο κάθε καλλιτέχνης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, αποτύπωσε πάνω στον καμβά, το εορταστικό πνεύμα της αγάπης της προσφοράς, της αγιοσύνης των ημερών. Την προτροπή των ημερών για την ένωση των ανθρώπινων ψυχών. Συναισθήματα έντονα πλημμυρίζουν τους καμβάδες. Συναισθήματα ενότητας, συμπόνιας και προσφοράς.

Σημαντική θέση στο μυαλό και την ψυχή μας αυτές τις μέρες έχουν οι άγγελοι. Οι μεσάζοντες των ανθρώπων στον θεό. Είναι αυτοί που θα ακούσουν τον πόνο μας, την ευχή μας ή τα παρακάλια μας και θα πρεσβεύουν στον θεό για την υλοποίησή τους. Είναι πάντα εκεί για να σκουπίσουν τα δάκρυα μας με τον τρόπο τους. Να αγκαλιάσουν τον πόνο μας, και να μας γαληνέψουν. Αυτοί οι πνευματικοί φύλακες είναι πάντα δίπλα, σε όσους πιστεύουν σ αυτούς.

Μια και αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους, δεν θα μπορούσαν να μην είναι κεντρικό θέμα στη συλλογή μου, καθώς έχω κι εγώ τον δικό μου άγγελο στον ουρανό. Είναι μια σειρά από έργα στα οποία απεικονίζονται τέσσερις άγγελοι σε τέσσερα διαφορετικά έργα. Άγγελοι φυσικά με παιδικές φιγούρες, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι άγγελοι δεν θα έχουν παιδική φιγούρα. Οι παρουσίαση τους είναι ευγενική, αγνή και δείχνουν ότι είναι εκεί και μας παρακολουθούν από απόσταση, πάντα έτοιμοι να ακουμπήσουν το χέρι τους πάνω μας, για να μας γαληνέψουν. Σε άλλη εικόνα βλέπουμε να προσεύχεται για μας.

Αλλού καθισμένος προσεύχεται κρατώντας την καρδιά μας στα χέρια του για να την ανακουφίσει από την λύπη.

Οι μέρες της έκθεσης κύλησαν με εικόνες γαλήνης και ευχών.

Η παρουσία μου λοιπόν σ' αυτήν την έκθεση ήταν αγγελική.

Επιστροφή στο ιστολόγιο