Ατομική Έκεθση "Β2"

Ατομική Έκεθση "Β2"

Η έκθεση αυτή είναι μια αναδρομή της δουλειάς μου από το κοντινό παρελθόν, μέχρι και σήμερα. Είναι αυτονόητο, ότι με τα χρόνια και την πολύ δουλεία οι καλλιτέχνες εξελίσσονται. Ένα πράγμα που τους χαρακτηρίζει είναι η ανησυχία. Έτσι και εγώ όσο ήρεμος άνθρωπος είμαι στη ζωή μου, τόσο ανήσυχη είμαι σαν καλλιτέχνης. Ξεκίνησα με ποιο σχηματικά έργα , ποιο συγκαικρημένες εικόνες και φιγούρες. Πάντα όμως μέσα από το μάτι του συμβολισμού και του υπερρεαλισμού. Αυτό μέχρι σήμερα. Χωρίς να το καταλάβω ή να το έχω προσχεδιάσει, τα έργα μου έγιναν ανεικονικά και πιο ελεύθερα.

Όλη η δουλειά μου χαρακτηρίζεται από συμβολισμούς και παραστάσεις οι οποίες είναι συναισθηματοκεντρικές. Τα συναισθήματα είναι αυτά που κινούν κατά βάση τη ζωή μας και διαμορφώνουν έως ένα σημείο το χαρακτήρα μας και την συμπεριφορά μας.

Βαθιά συναισθηματικό άτομο,  δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ – πάντα από την δική μου πλευρά και τα δικά μου βιώματα – για το πως εγώ βιώνω τις συναισθηματικές καταστάσεις, προσπαθώντας να αφήσω στο τέλος το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την διαχείριση τους.

Όσο δύσκολα διαχειρίσιμα και αν είναι κάποιες φορές, όσο και αν βαραίνουν την ψυχή μας, πρέπει να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει ένας τρόπος για να μπορέσουμε να τα αφομοιώσουμε και να ζήσουμε με αυτά. Κάνοντας εικόνα αυτό που έχω στο μυαλό μου, προσπαθώ να σου δείξω πως αισθάνομαι, και πως μέσα από τα δικά μου μάτια θα δεις και εσύ την μορφή του κάθε συναισθήματος και ίσως βρεις και τον τρόπο να το αφομοιώσεις κι εσύ, όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Στον πίνακα που έχεις μπροστά σου, έχω βάλει το κάθε συναίσθημα όπως το νιώθω εκείνη την στιγμή. 

Δίπλα σε κάθε πίνακα που έχεις ,μπροστά σου θα βρεις την δική μου ιστορία. Τον λόγο και τον τρόπο που εγώ το ένιωσα και το αποτύπωσα. Εσύ όμως προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση μου, και να σκεφτείς πως θα περιέγραφες το συναίσθημα αυτό. Άσε τα χρώματα και τα σχήματα να σε οδηγήσουν ώστε να βρεις την δική σου αλήθεια.

Χρησιμοποίησε την δική μου ικανότητα στο να τα σχεδιάζω και ανακάλυψε και εσύ, αυτό που έχεις κρυμμένο στην ψυχή σου. Μπορεί να διαφέρει από την δική μου ιστορία, αλλά σημασία έχει να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα κρυμμένα κομμάτια της ψυχής σου

"B2" είναι ο τίτλος της έκθεσης αυτής.

Αφορά σε δυο ανθρώπους της ζωής μου, που είναι υπεύθυνοι για την μέχρι τώρα πορεία μου. Ο ένας άνθρωπος, με το να φύγει μακριά μου άθελα του, με έκανε να ξαναπιάσω τα πινέλα μου και να αρχίσω να εκφράζω τα συναισθήματα μου, με τον μόνο τρόπο που ήξερα καλά. Η συναισθηματική καταστροφή ήταν ανέλπιστη και αυτό αποτυπώνεται στα πρώτα μου έργα. Η αποτύπωση αυτή λειτουργούσε λυτρωτικά και σιγά σιγά άρχισε να εξελίσσεται ελπιδοφόρα, καθώς η τέχνη μας βοηθάει να καταλάβουμε τι έχει σημασία για μας, και μπορεί να μας επαναπροσδιορίσει. 

Αργότερα και μετά από αρκετή δουλειά, ένας άλλος άνθρωπος  πίστεψε σε μένα, πιο πολύ κι από ότι πίστευα τότε εγώ στον εαυτό μoυ. Μου έβαλε την ιδέα και την πίστη, πως ήρθε η ώρα να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν συναισθηματικές δυσκολίες και να μπορέσουν κι αυτοί να ανταπεξέλθουν όπως και εγώ μέσο της τέχνης. Μου δώσε κουράγιο και μου είπε, προχώρα. Έτσι κι΄ έγινε. Ξεκίνησα να μιλάω και να κοινοποιώ τα έργα μου. Αμέσως έφτιαξα έναν δικό μου εικαστικό χώρο.

Αυτή η έκθεση λοιπόν είναι μια γιορτή προς τιμήν της καλλιτεχνικής μου πορείας και αγάπης για αυτό που δημιουργώ με

τόσο συναίσθημα.

Δεν θα ήταν γιορτή, αν από όλη αυτήν την βραδιά λείπατε εσείς. Όλοι οι σημαντικοί μου φίλοι και οι αξιαγάπητοι γνωστοί μου, που με τιμήσατε με την παρουσία σας.

 

Σας ευχαριστώ και σας περιμένω σε μια επόμενη συνάντηση!
Επιστροφή στο ιστολόγιο